01 aprill 2017

Harrastusteatrid kaaluvad ühinemist

Valdade liitumine on kaasa toomas muudatusi ka harrastusteatrite tegevuses. Suuremad muudatused ootavad ees just kuue omavalitsuse baasil tekkivas Järva vallas, mille territooriumil peavad läbirääkimisi Alburahva Teater, Ambla Näitering Anne ja Jalgsema Külateater. 

Meie teatri esindaja Tiit Tammleht ütleb, et välistada ei saa ka mastaapsemat ühinemist üheks suureks Järvamaa rahvateatriks. 
„Haldusreformist lähtuvalt on ühinemine igati mõistlik, soovime ju ka meie juhtimist optimeerida,“ rääkis ta ajakirjanikule. 
Alburahva Teatri eestvedaja Tiit Tammleht ja Ambla Näitering Anne lavastaja Ain Kütt näevad uut harrastusteatrimaastikku pikemas perspektiivis.
Esindajate kinnitusel kohaliku rahva jaoks midagi ei muutu ning senised rahvamajad jäävad ka edaspidi proovisaalide ja esinemiskohtadena kaardile. Näitlejate arvu mitmekordistumine võimaldab aga lavale tuua kõrgel kunstilisel tasemel suurlavastusi, näiteks operette ja muusikale. 

Kui proovikohtade ja esinäitlejate valik on kulgenud suhteliselt rahumeelselt, siis tulevasele teatrile nime panek on kired lõkkele löönud. Seega palume abi uue nime valikul. 

Rahvaküsitlus toimub täna kella 10 – 16 Albu kaupluses ning valida saab lausa nelja variandi seast: 
1) Albumblajala Näitetrupp, 
2) Albumblajala Teater, 
3) Albumblajala teater,
4) Albumblajala teatritrupp.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar