26 juuli 2015

Tundmatu mees peab varsti 60. juublit

... seni oleme veel 59-sed.
Juubelipidustused peetakse tõenäoliselt maha lähikuudel Hiiumaal, aga rahva tungival soovil võib see palju ligemal ja oluliselt varem juhtuda.

Aga 59. etendus.... Kuna enamik on juba etenduspaigas, siis viimased liikujad peavad enne finišit korraliku spurdi maha. Võitjaks osutub see, kes kunagi ei kaota.
Merike, nagu alati, ootab näitekas hilinejaid. Et Tiit kõik asjad minema vedas ja millegi pärast muretseda polnud, sai ta hilinejatega tõreleda.

"Oled hakanud paremini riides käima," ütleb ta Maarjale, kes pani end viisakamalt riidesse, et oma mossis nägu kompenseerida.

Koidu hääl (mida tekitatakse Lehtmetsas) tervitas tulijaid juba Määral. Kiidetakse kõvasti etendust ja määritakse suppi pähe ja teab mida veel. Me passime niisama ja üritame massi mitte sulanduda. Ainult bändimehed teevad selle raskeks, kui nad isegi platsi teisest otsast aru saavad, millest me räägime.

Etendus on 15 minutit peal olnud, kui Koit otsustab, et kunagi pole hilja teksti hakata õppima.

Sirlil pole kunagi nii ilusat ja harmoonilist köögimööblit olnud.
Tiidule pole kunagi nii väikeseid pükse antud: "Need on mingi päkapiku omad vist". Lava taga noogutavad kõik kaasa: 'On-on!' ja muiatakse, mõeldes, kuidas siis "päkapikk Koit" need veel jalga peaks saama.
Maiu pole kunagi nii elegantne välja näinud. Ja kunagi pole ta selles kohas nii pikka monoloogi maha suutnud pidada.
Anname Viljarile fotoka, et ta publikust pilti teeks, aga tema mõistab ülesannet omamoodi ja tormab platsile meid jäädvustama. Pole ka paha variant. Ühe pildi ikka pärast aparaadist leiame, aga see on poolik. Meie nägime küll palju rohkem inimesi.
Kunagi varem pole sealkandis nii palju sõidukeid liikunud kui seekord. Meie teada pole neid niipalju olemaski. Kui silmad ei petnud, vuras telgi tagant mööda paar helikopterit, rongi ja vähemalt 3 trollibussi.
Askot, kes on üritanud mängida tapeeti Sirli seinal, panevad endiselt meie oivalised etendused imestama. Lähedal seisvate allikate sõnul oli ta ka 12 tundi hiljem täpselt samasuguse ilmega.
Kuna üks näitlejatar oli etenduse hüvanguks ära hiilinud tütre sünnipäevalt, pidi ta kohe lahkuma. Kuna ta albukad kohale transportis, tuli ka Maarjal, Merikesel ja Leol lehvitada ja koduteed alata.
Maarja minekuga lõppes paraku ka meie trupi fotoreportaaž.

Enne jõudsime siiski märgata ja õnnitlemas käia Punamäe vastseid varsaomanikke.
Külapidu aga jätkunud ja ulatunud otsapidi pühapäeva.
"Mida me järgmiseks esitame? Mida te kuulda soovite?" uuris Tiit.
"Ja nüüd omal viisil, laululehtedelt lk 3," soovitas Viljar. Pigem küll sisendas, sest kõik otsisid kärmelt taskutest lehed üles. Ka need, kellel kindla peale ühtki paberijuppi seal olnud polnud.
 Lehtmetsa segakoor: "Tiliseb, tiliseb."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar