05 juuli 2016

Ideid nimepäevadeks

Nimepäevad on viimaste blogipostituste aktuaalseks teemaks ja kuna selgub, et Marel tuleb kohe jälle nimepäev (nimi.ee andmetel), tekkis mõte nõu anda, mida sellistel päevadel nimepäevalistega koos ette võtta ja mida mitte.
9. jaanuar - VELJO (veli, vennas)
Hea päev külastamiseks. Eriti männikatel (meeldivalt lähedal). Tutvusta end kui kadunud õde/venda, kallistage, vaadake koos perekonnaalbumeid, meenutage lugusid lapsepõlvest, mängige matsu ja peitust (ahju ja korstnasse ei maksa pugeda, sinna ta vaatab kõigepealt).

19. jaanuar - ENNO (koduvalitseja, "peremees omas kodus")
Kiida valitsejat, korralda rongkäik, miiting ja esine koduteemalise teatrietendusega (nt "Trepikoda". Või ei. Seda ta on juba mitu korda näinud.) Mängige rahvalikke mänge ("Üks peremees võtab naise", "Me lähme rukist lõikama", "Kaks sammu sissepoole"). Viimasega käige läbi kõik ühinemisel valdade kauplused, koolid, vallamajad, bussipeatused ja kultuspaigad.

25. märts - MAARJA (kibe, mõru; ülev valitsejanna)
Helista Maarjale. Nt vahemikus 06.00 - 07.00. Kingi Maarjale Marianne kommi. Kutsu ta kandetoolimatkale. Arvesta, et Maarja armastab pikki matku ja isegi kerget inimest on lõpuks raske tassida. Tee enne paar kuud trenni. Krooni ei maksa Maarjale sel päeval pakkuda. Parem suures koguses eurosid.

22. aprill - MERIKE (meri)
Minge koos Panga pangale ja valage heldimuspisaraid. Laulge merelaule. "Tüdruk, armastan päikest ja tuuli" laulge 2x. Lõpuks palu, et Merike esitaks "Nägin kord sind me koolipeol". Võid seni tantsida.

25. aprill - MAREK (sõjakas, sõjaline)
Sel päeval määri nägu hallilaiguliseks, kinnita pähe oksad ja rooma Mareki majast võimalikult kaugele. Väldi sumomaadlust, noolemängu ja muid sõjalis-sportlikke meelelahutusi, mis võiks Mareki kohale meelitada. Ohu korral lehvita valget lippu. Veendu, et see ei meenutaks mingilgi moel punast rätti.
Kingi Marekile rahupiip.

18. mai - ERKO ("jumal ülistab" Eesti muganduses)
Käige koos Eestimaa pühapaikades. Kallistage kive, hooneid, puid ja loomi. Istutage puu (soovitavalt pärn). Mõelge koos välja puu kasvatamise loits ja korrake seda, kuni puu on vähemalt 5 cm kõrgemaks sirgunud või kuni maaomanik tuleb politseiga ähvardama. Kaunista tema ATV kevadlilledest vanikutega.

5. juuni - VILJAR (rikas, rohke)
See on sobiv päev Viljarile helistamiseks, nimepäeva puhul õnnitlemiseks ja muu jutu hulgas raha laenuks küsimiseks. Võib panustada päris suurtele summadele (tõenäoliselt ta ei anna, aga see, et kaaslased sind nii jõukaks meheks peavad, annab kogu päevaks hea enesetunde). Külla minnes ei maksa kostiga koonerdada. Vastukaaluks pakub Viljar rohkelt lugusid vanaemast, Janekist ja lavatelgitagustest. Paluge tal laulda. Vähemalt neid Modern Talkingu kõrgeid noote. Õhh!

28. juuni - LEO (lõvi)
Käige Tallinna loomaaias, Tallinna vanalinnas, baaris Kolm Lõvi, Kentuki Lõvi Pubis... Kui olete jõudnud pubisse The Lion, oleks aeg hakata koju tagasi sättima, sest ilmselgelt võtab lennupiletite (ja nende tarvis raha) hankimine aega.

5. juuli - KAJA (kaja, kajamine)
Täna ära Kajale külla mine. Ära ka helista. Kasuta temaga suhtlemiseks oma häält selle koguvõimsuses. Kui vahemaa tõttu on kuuldavus kesine, kutsu sõbrad appi ja edastage teated hääleahelatena. Nt liinidel Aire-Marek-Tiit-Kaja, Küllike-Erko-Mare-Tiit-Kaja (jne) Telli endale "Kodukaja" juulinumber.

2. ja 13. juuli MARE ("valguse laps", pärl)
Kingi Marele laearmatuur, lõkkeõhtu või polaarpäev põhjapoolusel. Minge koos Tarvasjõe äärde pärlikarpe otsima. Hankige jaaniussikostüümid ja üllatage hiliseid teekäijaid istmiku külge kinnitatud taskulampidest vallanduva valgusvihuga.

18. september -TIIT (rahvasangar, austus, austatav, "nagu oma vennaks")
Lugege koos "Kalevipoega", püstitage Tiiduga koos talle ausammas. Vii Tiidu kodulähistel mõne suurema kivi juurde lilli (aga miks mitte ka sinki, juustu, õlut...) Uurige genist, ega teil ei ole ühiseid lähisugulasi, võib-olla isegi sama isa.

2. detsember - AIRE (käskjalg)
Kutsu sel päeval Aire kuhugi välja. Soovitavalt näiteka proovi. Palu, et ta ajaks kokku ka kõik teised trupiliikmed ja teeks seda personaalselt, igaüht kodust otsimas käies ja kohale transportides.
Guugeldage, millistele internetilehtedele juhatab sõna AIRE. vaadake koos Youtube`st seda, seda ja Aire Yoga kõiki osi.

8. detsember - KÜLLIKE (tugev naine, palju, rohkelt)
Mine sel päeval Küllikesele külla. Mine kohe mitu korda. Vii külluslikult külakosti (konservherneid, sibulapealseid, rohelisi oliive jms). Kutsu Küllike mööblit, kive või ehitusplokke tõstma. Palu tal autot üleval hoida, kuni rehve vahetad (ammu peaks vahetatud olema!!!)

Tegusaid nimepäevi! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar