22 juuli 2015

Tuled Alpu teatrisse ja minema enam ei saagi!

 Urmas Lennuki dramatiseering ja lavastus keskendub kõikidele nendele väikestele motiividele, unistustele ja sisemistele salasoovidele, mis on nii Andrest ja Pearut, kui Krõõta ja Mari Vargamäel tegutsedes käevitanud. Selle suvelavastuse märksõnadeks on naturaalsus, siirus, lapsemeelsus ning mäng. Käbid, kivid, oksad, vesi, lumi, leib...

Urmas Lennuk: „Kui meenutada teose algust, siis on igati põhjendatud Krõõda küsimus - miks just see koht? Ja vastus on nii mulle, kui paljudele teistele tänapäeva eestlastele nukralt omane - see koht on meile jõukohane. Aga ometi ei mõtle me hommikuti ärgates, et oi kui vaesed me oleme. Ei mõelnud Andres, ei mõelnud Krõõt. Ammugi ei mõelnud seda Mari. Ei mõtle meiegi. Või kui keegi ka mõtleb, siis peaks ta natuke arstiga nõu pidama.“  http://www.piletilevi.ee/est/piletid/teater/suvelavastus/vargamae-unistaja-a-h-tammsaare-muuseum-vargamael-162815/



Kolm võimalust on veel jäänud. :)
http://www.piletilevi.ee/est/piletid/teater/suvelavastus/vabaohuetendus-trepikoda-36266/


Lavastus põhineb isurite eluolul ja pärimuslikul materjalil, Veljo Tormise tsüklil “Unustatud rahvad: Isuri eepos” ja Mart Saare kolmel koorilaulul isuri meloodiatele ja ortodoksel liturgial.

Projekt on meeles mõlkunud juba aastaid ning nüüd - Veljo Tormise 85. juubeliks - ollakse valmis. Kokku on saanud just need näitlejad ja just see koor – milleski pole kompromisse tehtud. Prooviperioodi sees käiakse ka isuri asualadel – minnakse otsima kedagi või midagi, kohtuma kellegi või millegagi, leidma kedagi või midagi.

Lavastajad: Anne Türnpu, Eva Klemets (Teater NO99)
Dirigent: Janne Fridolin
Kunstnik: Kairi Mändla (Teater NO99)
Helikunstnik Hendrik Kaljujärv
Valgukunstnik Siim Reispass (Teater NO99)

Laval: Marika Vaarik (Teater NO99), Inga Salurand, Bert Raudsep, Lauri Kaldoja, Jarmo Reha (Teater NO99) ning akordionist Jaak Lutsoja ja kammerkoor Voces Musicales

Etendused toimuvad 7/8/9/14/15/16 augustil Kodru rabas metsapiiril (Vargamäe naabruses, Albu vallas). Esietendus on 7. augustil.

Etendused algavad päikesetõusuga hommikul kell 5 – uue lootuse ootuses või lootusetuses. Etenduse lõppedes pakutakse hommikusööki vastärganud raba ja metsa piiril.

Piletihind 15.-/ 12.- / kuni 4. aastaseni vanema süles tasuta

NB!! Kohal (Vargamäe parklas) tuleb olla hiljemalt kell 4:30. Samas ootab ka mugav telkimisvõimalus - tule Vargamäele kohale juba eelmisel õhtul, et veeta etenduse-eelne öö loodusega ühes!

http://www.piletilevi.ee/est/piletid/teater/mitmesugust/isuri-eepos-37973/



Etendub Lehtmetsa-Ristil. Külapäeval. Headele inimestele ilma rahata. ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar