31 märts 2013

Jäneda koristajad seadusega pahuksis

Hästikasvatatud inimesena jätan ausa ameti häbistajate õiged nimed enda teada, kuigi nende tänane käitumine vääriks avalikku hukkamõistu.

Algus oli iseenesest paljulubav. Ligi kuuskümmend mõisakogunenut leidis endale istekoha koristatud saali suhteliselt sirgeis pingiridades. Info piletil andis alust oodata suurejoonelist puhastusteeninduskursust, olgu pealegi asjaarmastajate ettekandes.

Illusioon sai põrmustatud niipea, kui eesriie avanes: ilmselgelt napid koristuspinnad ning ei ainsatki plekki, mis põnevust üles kruviks! Ja no... andke andeks!... Sisekoristusteenindajate rõivastus oli kõike muud kui praktiline ja funktsionaalne!
Nägime tohutut kahepalgelisust ja pahelisust ning saalis istuvad ametivennad ja -õed ei lahkunud demonstratiivselt ruumist vaid seetõttu, et vajasid väljumiseks elustamisspetsialistide abi. 
Meelemürkide pruukimine, 
tööandja usalduse kuritarvitamine varalise kahju tekitamise ja isikliku kasu saamise eesmärgil... Need on vaid üksikud võikad näited, millega esinejad (andkem neile nimedeks Triinu, Riina, Virge, Lea ja Gilda) pooletunnise lava-aja jooksul hakkama said. 

Pöörasin pilgu lavastaja poole. Tiit istus rahulikult ja ainus, mida ta selles kaoses teha oskas, oli kriitilisematel hetkedel muusika valjukskruvimine. Loomulikult küttis see laamendajaid veelgi. Saan aru, et olukord oli väljunud kontrolli alt, aga... inimesel on mobiiltelefon käeulatuses ja ta ei kasuta seda abi kutsumiseks!

Õnneks sekkus mu ammune hea tuttav, Aivar. 
Kiitus! Väga professionaalne huligaanide taltsutamine ja ümberriietamine. Näha oli, et kauane bussijuhiamet ja reisijate vaoshoidmine on mehe tubliks korrakaitsjaks lihvinud. Ei teadnudki, et ta nüüd politseis töötab. Ja hästi töötab! Liigutused läbimõeldud, korraldused lühikesed ja mõjusad. Samas ei jäänud mul märkamata kunstnikuhinge sisse piiluda laskvate silmade sensuaalne läige. Lihtsus, loovus ja geniaalsus olgu selle mehe märksõnadeks. Usun, et triibukostüümidki olid tema disainitud ning inspiratsioon ammutatud asfaldile maalitud vöötradadest.
Kõige enam hämmastas publiku reaktsioon. Sellest, et mitmes kohas naerma turtsatati, saan ma aru. Kriisisituatsioonides võib enesekontroll alt vedada. Aga nad plaksutasid! I-ni-me-sed, mis teil arus on??? See ju innustab neid aina kombelõdvematele tegudele! Mida niiviisi järgmiselt etenduselt oodata? Meesstrippareid, aktsepteerimatut keelekasutust ja valget pulbrit?

Isegi lilli kingiti. 
Naiivsed! Kas te tõesti usute, et need jõudsid vaasi? Ma ütlen teile: nad kuivatavad need ära ja keeravad paberossiks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar