07 detsember 2010

Jutuõhtu raamatukogus

Kokku külastas üritust 19 inimest! Kuigi Ahti käis ainult korraks ja võtit küsimas. ;)

Tiit avas õhtu looga taignast väljanoppimist vajanud rosinatest ja sellega seoses meenus Raivole puändikas lugu õhtusest jalutuskäigust ja küla toidulõhnadest. Toidu ja nõudega seostus Küllikesele rahapaja jutt ja siis arutleti nimede ja nende saamiste üle. Eda rääkis oma nimeloo, Tiit oma nimeloo ja Küllike oma nime- ja
koduküla tekkeloo. Juta muheles oma kodule ja oma pojapojale nime panekut meenutades, Helgi teadis rääkida, kust Kukenoosi rehele nimi tuli. Merike ja Õile aitasid meelde tuletada, miks Vargamäe teele jäävat ristmikku rahva suus uue nimega kutsuma on hakatud. Silvi tutvustas Piretilt kingiks saadud raamatut ja jutustas sealt taskuvaraste sooparandusjutu.

Kuigi osa inimesi oli neid Piret Pääri esituses juba kuulnud, said üle jutustatud "Tühja kõhu peale külma vee joomine," "Kaabu silmil"
"...aga kui ma tulen kuju, rätiserv silmadel ja sidumissõlm lõua otsas, siis... mõtle väga hoolikalt järele, kuidas sa oma kaabu pähe paned!"

ja "Kuidas rebane aitas vaesel mehel kuningatütart kosida."

"Mett pakkus ka!" täpsustas Merike karu meelitamise kohta.
"Oota! Minu loos on see hiljem!"
Vot. Nii need jutud suust suhu liikudes muganduvad.

Vabandust, kui kellegi esinemine nimetamata unus ja vabandust, kui Sinuni jutujärg ei jõudnud. Natuke sai nagu järgmise korra kokkusaamist ka arutatud.

Silvi! Näiteringi helbed, päkapikud ja mehekandidaadid tänavad kingiks saadud kommide eest! :)

Rahva lemmikloo jutustasid värsked saiakesed. Küpsetaja kuldsetest kätest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar