01 aprill 2022

Aprill on õnnekuu!

Pole vist aastat, kus meil aprillis hästi ei lähe. Tänavune suvehooaeg on taas sisustatud!

Kuna 65-ndat sünnipäeva tähistab E. Niidu teos "Rongisõit" ning dramaturgi ja teatrijuhti lugu kõnetas, oleksime küllap ka oma jõududega midagi lavale seadnud. Taaskord aga pälvis meie projekt rahastajate soosingu, seega tuleb lavastus kordades suurejoonelisem ning mänguala ehitustöödega saime alustada juba märtsis. 🎆🎆🎆 

Seda, milliseks muutub raamatukogu ette jääv pargiala ning mõisaesine ringtee, võib juba praegu oma silmaga näha parklasse püstitatud stendidelt.

Esimesi askeldusi ei pruukinud külaelanikud ja läbisõitjad märgata, sest toimetasime eemal kuivatimäel ja suurem sagimine jäi hoone varju.  Täna õhtul kella 22.00 ja 23.00 vahel leiavad aset aga kaevetööd rahvamaja parkla töökoja-poolse sissesõidu juures, kus maantee alla hakkab valmima kitsarööpmelise raudtee rongitunnel.

Kuigi etendused toimuvad vaid suve esimeses pooles, on kuivati juurest alla kulgev ja mõisaesist ringteed täitev kitsarööpmeline raudtee mõeldud hiljem kogukonnale kasutamiseks ning turisminduse edendamiseks. 

Edaspidi on plaanis rajada üks teeharu ka Männi väikekohani, et sealsel elanikkonnal oleks hõlpsam pääseda kauplusse, raamatukokku, rahvamaja- ja mõisaüritustele. Selleks on algust tehtud uue paljulubava projektiga, sest järgmisel aastal saab 35 Teet Kallase romaan "Kes tõttab öisele rongile".

Hilisõhtul rahvamaja ja mõisa sissepääsutee vaheline ala suletakse, liiklus suunatakse ümber Sääsküla - Aravete - Järva-Madise teele. Loodame mõistvat suhtumist. Toredaid suviseid teatrielamusi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar